Kolf demo

Kolf demo

Het is prachtig je baby zelf aan je borst te voeden. Soms kan het nodig zijn je moedermelk af te kolven om borstvoeding te kunnen of blijven geven.

Er zijn verschillende redenen om moedermelk af te kolven. Een prematuur geboren baby kan vaak nog niet zelf aan de borst drinken. De melkproductie kun je dan met kolven op gang brengen, zodat jouw kwetsbare baby toch de waardevolle moedermelk kan krijgen. Soms is het gebruik van bepaalde medicijnen nodig die niet goed samen kunnen met borstvoeding. De productie kan dan op gang gehouden worden door te kolven om na het beëindigen van de medicatie weer fijn door te gaan met zelf voeden. In sommige situaties kan kolven een ondersteuning zijn bij het op gang brengen of op gang houden van de borstvoeding. Wanneer je weer aan het werk bent , zijn er dagen dat je niet bij je baby kunt zijn. Ook dan biedt kolven de mogelijkheid borstvoeding te blijven geven.

Kolven vraagt voorbereiding. Hoe gaat kolven? Wanneer ga je kolven? Welke kolf is in welke situatie geschikt? Hoe krijgt je baby de moedermelk? Wat is belangrijk en waar moet je op letten? Deze vragen komen tijdens de workshop ter sprake. Verder zullen er kolven gedemonstreerd worden om duidelijk te maken wat de verschillen zijn tussen de meest gangbare kolven. Vanzelfsprekend is er alle ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Je kunt al in de zwangerschap over het kolven van je melk nadenken en informatie vergaren. Het kan ook wanneer je bent bevallen en weer mobiel bent. Partners en baby’s zijn tijdens de workshop natuurlijk van harte welkom. Met een goede voorbereiding weet je waar je aan begint. Dit geeft zelfvertrouwen en zekerheid.