Borstvoeding organisaties

Borstvoeding organisaties

Met vrijwilligsters van de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN) of La Leche leaque (LLL) kan je van moeder tot moeder met elkaar spreken. Zij hebben zelf borstvoeding gegeven en zijn daarom ervaringsdeskundigen. Binnen hun organisatie hebben deze vrijwilligsters een opleiding gevolgd om moeders van goede informatie te kunnen voorzien.

Op de website van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL) is meer informatie te vinden over het beroep lactatiekundige, evenals een overzicht met vergoedingen door zorgverzekeraars.

Het Kenniscentrum Borstvoeding is een website met heel veel informatie, nieuwtjes, wetenschap, ervaringen en nog veel meer.

De Samenwerkende Borstvoeding Organisaties (SBO), beschermen, bevorderen en ondersteunen borstvoeding. Op het borstvoedingsforum van deze site kun je vragen over borstvoeding stellen en die van anderen beantwoorden. Deskundigen van de VBN, LLL en NVL zijn ook op dit forum actief.

De stichting Zorg voor Borstvoeding zorgt voor de uitvoering van de wereldwijde borstvoedingscampagne Baby Friendly Hospital Initiative (BFHI) van UNICEF en de WHO