Curriculum

Curriculum

Met de nodige ongemakken, maar met veel plezier heb ik mijn eigen zoon en dochter borstvoeding gegeven. Deze positieve ervaring heb ik met zwangere vrouwen en voedende moeders gedeeld tijdens de informatieavonden van de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk. Eerst als moeder, later als contactpersoon. Borstvoeding is belangrijk. Zowel voor de moeder als voor de baby.

Vanuit mijn achtergrond als biochemisch analist ben ik wetenschappelijk geïnteresseerd in moedermelk. Maar borstvoeding is veel meer. Het is een bijzondere relatie tussen moeder en kind. Als lactatiekundige ervaar ik enorm veel voldoening om mijn kennis over borstvoeding over te dragen en ouders bij het geven van borstvoeding tot steun te zijn.

Sinds 2005 voer ik mijn eigen Borstvoedingpraktijk. Wat is begonnen als een hobby, is uitgegroeid tot een beroep waar ik veel plezier aan beleef. Ouders informeren en begeleiden, contact onderhouden met zorgverleners en hen scholingen geven, zelf scholingen volgen en congressen bezoeken om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Lactatiekundige is een heerlijk veelzijdig beroep